Top

Årsmøte avholdt

Avtroppende leder Frode Skjold leder årsmøtet for siste gang.

Årsmøte:

Årsmøte ble forrige uke gjennomført på Ulsmåg skole med godt oppmøte. Årsmelding og regnskap ble godkjent. Det ble valgt ny leder og styremedlemmer, etter valgkomiteens innstilling. Det er også gjort endringer i valgkomiteen.

Godt jobbet til valgkomiteen og gratulerer til de nyvalgte. Det vil komme et eget innlegg med presentasjon av nytt styre/ valgkomite senere. Vi takker Frode Skjold for en fantastisk innsats som leder over flere år.

Referat fra årsmøte vil etter hvert komme på nettsiden til velforening.

Informasjon om oppgradering av gangstier på 46/4; Ulsmågmarkene og Ulsmåg skole

Per Moen fra Bymiljøetaten, informerer om kommunens plan for gangstier

Vi er veldig glad for at Per Moen ved Bymiljøetaten i Bergen kommune sa ja til å informerer litt om planlagte prosjekter knyttet til gangstier/ -veier i Øvsttun området. Dette er med utgangspunkt i at velforeningen har hatt gjentatte befaringer og møter med både Grønn etat, etter hvert Bymiljøetaten, i forhold til Bergen kommunes 46/4. Første befaring var i 2016. Velforeningens har forsøkt å få kommunen til å ta ansvar for veistubber og gangstier for deretter å oppgradere dem. Velforeningen har jobbet mot fire hovedområder;

  1. Oppgradering og belysning av gangvei mellom Sørlia og Ulsmåg skole, bak Ulsmåg borettslag. Dette er et arbeid som allerede er i gang.
  2. Etablere gangvei over Ulsmågmarkene, fra Solåsen til gangvei Sørlia-Ulsmåg skole. 
  3. Oppgradere snarveien mellom Austlia og Midtlia. Her vil vi ha ny trapp ved Austlia og gruset sti hele veien ned til Midtlia. 
  4. Oppgradere gruset vei fra snuplass nederst i Midtlia til Ulsmåg skole.

Oppgradering av andre gangstier på Øvsttun 

I tillegg informerer Moen om at kommunen også ser på andre gangstier i Øvsttun området. Det er mange ulike gangstier som har betydning for beboerne på Øvsttun. Flere av disse er i privat eie, og kommunen må derfor gå i dialog med disse. I noen tilfeller kan det være aktuelt at kommunen påtar seg et vedlikeholdsansvar. Følgende gangstier ble nevnt som aktuelle for kommunen å se mer på:

Gangvei fra Øvsttunveien 15 a ned til Midtun verksted
  • En mulighet til å lage en snarvei fra Totlandsveien nr. 40 (ved innkjøringen til Ulsmågåsen) ned til Ulsmågveien/ fotballbanen. Dette for å gi økt sikkerhet på skoleveien til mange av barna som går Totlandsveien ned til Ulsmåg skole.
  • En oppgradering av øverste del av Ulsmågsskaret (opp mot Totlandsveien).
  • Vurderer en oppgradering av ulike gangstier mellom Øvsttunbrekka, Totlandsveien og Stemmelia, slik at særlig skoleelever kan benytte disse for å få redusert gange i Totlandsveien.
  • Vedlikehold av gangvei fra Øvsttunveien 15a ned mot Midtun verksted/ Midtun skole. Dette er en svært hyppig benyttet gangvei til Nesttun for alle beboere på Øvsttun og bør også regnes som gangvei til bybanen.
  • Oppgradere/ vedlikehold av gangvei fra Øvsttunbrekka (mellom nr. 1 og 3) til Øvsttunveien (ved nr. 12).

Oppsummering av gangstier i Øvsttun/ Ulsmåg området:

Moen bekrefter at det er bevilget samlet 3,0 millioner kroner til gangveger Ulsmåg/Øvsttun. Kommunen vil i løpet av våren avklare muligheten for å få etablere ev oppgradere traseer over privat grunn. Når det er avklart vil en gå i gang med innhente anbud på entreprenørarbeider for samtlige tiltak. Tiltakene listet opp i punkt 1-4 over er prioritere, men trolig vil en innenfor samlet budsjett kunne oppgradere noen av de andre gangvegene som er nevnt over.

Velforeningen er svært positiv til kommunens vilje til å se på gangstier i området vårt. Tilbakemeldingene fra kommunen er også at arbeidet til velforeningen igjen har vært avgjørende. Vi retter en stor takk for fantastisk innsats fra beboere på Øvsttun som har engasjert seg og frivillig jobbet med dette, og en særlig takk går til Morten Sagen og Frode Skjold for god og iherdig innsats over tid.

No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes