Top

Solstråler og solceller

Solen treffer joSolcellerden med svimlende mengder energi, hvert eneste sekund. Tenk om vi kunne brukt denne energien til oppvarming av egen bolig? Det er flere og flere som vurderer å montere solcelleanlegg på eget tak. Overskuddsproduksjon kan selges nettselskapet. En vanlig innvending, som gjerne gjør den interesserte noe tankefull, er antall soldøgn i Bergen. Hvor mye vil et solcellepanel i Bergen gi av gevinst? Nå har vi svaret. Ulsmåg skole har et solcellepanel på hele 40 m2. Dette anlegget holder skolen minimum med varmt vann. Det er imponerende! Tidvis produserer skolen mer strøm enn det den har bruk for selv. Anlegget produserer 6,6 kWp. Enheten kWp (kilo watt peak) brukes til å fortelle om antall kilowatt et solcelleanlegg kan produsere, under perfekte forhold.

Alle som vil, kan følge strømproduksjonen ved Ulsmåg skole. Klikk dere inn på https://www.sunnyportal.com/Templates/Start.aspx?logout=true.

Logg dere deretter inn med;

Brukernavn:    ulsmag.skole@bergen.kommune.no

Passord:         sewuhosu

Oversikten forteller dag for dag, måned for måned, hvor mye strøm anlegget produserer. Det er morsomt å følge med på utviklingen. Det er lett å se hvilke dager i februar solen skinte.Hvem blir den første Øvsttunbeboer til å montere solceller på taket? Vi venter i spenning.

One Response to Solstråler og solceller

  1. Lars R. Hole March 11, 2016 at 9:20 am #

    Hei! Vi har hatt 40 m2 solceller på taket i Sørlia 10 siden juli 2015. Det er bare å komme og ta en titt!

    Lars

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes