Top

Støtende skilt

IMG_7876[1]Øvsttun har syv parklunger, med ulike navn. Parkene har stort sett fått navn etter beliggenhet; Nordtua, Sørliaskogen, Ulsmågmarkene. To av parkområdene har fått navn som ikke har noe med beliggenhet å gjøre; Herr Branntårn og Hottentott-skogen. Ingen vet med sikkerhet når disse navnene oppstod. I det siste årene har det vært debatt rundt ordet Hottentott”. Torbjørn Egners sang om Hoa Hottentott, har blitt utelatt i nyere utgivelser og barnehager har endret navn på avdelinger. Øvsttun Velforening diskuterte navnebruken på et styremøte i oktober. Vi valgte da å avvente situasjonen. Denne uken har Bergensavisen laget en sak på det at en park har ordet i navnet sitt.  Organiasasjon for offentlig diskriminering, ved Akhenaton de Leon, mener ordbruken er diskriminerende. Vi i Øvsttun Velforening er lei oss for dette og har derfor skrudd skiltene ned. Vi vil bruke tiden fremover til å gruble ut et nytt navn som alle kan være fornøgd med.

 

2 Responses to Støtende skilt

  1. Jonny February 18, 2015 at 5:26 am #

    Hei! Hvis dere ikke har funnet noe nytt navn enda, så vil jeg foreslå “Tommeltottskogen”. Det er en liten skog, som tommeltotten. Og så er det en god skog – tommel opp!

  2. Tor Johnsen March 28, 2016 at 11:20 am #

    Ble spesielt imponert over trefigurene i går og tok noen foto underveis.
    https://docs.google.com/document/d/1H4Vwtdvk-QPMGnCpLPuYjprhH4ZUWWjWsvhwJz7wdzg/edit

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes