Top

Gapahuk i Sørlia

SørliaskoIMG_8071gen er en av flere parkområder på Øvsttun. Dette området var kommunal lekeplass på 70-tallet, men forfalt egentlig bort fra det den var tenkt til. For femten år siden ble området definert som naturlekeplass. Høgskolen i Bergen, i samarbeid med Ulsmåg skole, ryddet området for både trær, greiner og søppel. Området ble tatt i bruk av både skoleklasser og barnehager. Barns lek gjorde kongler til sauer og stein til fjøs. I tillegg ble det klatret, balansert og bygget. Det er unødvendig å nevne at slike områder er svært viktige for barns lek og barns utvikling.

Dere som kjører gjennom Sørlia har kanskje lagt merke til at et bygg er under oppreisning. Bergen kommune bygger nå en stor gapahuk i Sørliaskogen. Materialet som brukes er furu og lerk. Lerk er tenkt brukt på taket. Inne i gapahuken skal det monteres benker. Velforeningen skal bruke dugnadstimer på kvisting og rydding utover våren. Samtidig ønsker vi ikke at Sørliaskogen blir for steril. Greiner og steiner, kvist og kvast innbyr til lek. Gapahuken er tenkt ferdig i løpet av uke 6.

3 Responses to Gapahuk i Sørlia

 1. Tormod Nuland February 9, 2015 at 4:42 am #

  Hva med Klokkarskogen?

  • Frode Skjold February 11, 2015 at 8:02 am #

   Hei, Tormod
   Vi kunne tenkt oss slike gapahuker i flere av turområdene på Øvsttun og det var kanskje litt tilfeldig at det var akkurat Sørliaskogen som fikk gapahuk nå. Vi får bare jobbe videre mot enda bedre tilrettelegging i turområdene våre.
   Hilsen Frode

 2. oddrun hallås March 15, 2015 at 7:01 pm #

  Hva med å bruke navnet “Hundremeterskogen” på området mellom Stemmelia og Klokkarlia?
  Hilsen Oddrun

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes