Top

Revestreker og hønefangst

Bratthenget mellom Solåsen terrasse-Øvsttunlia og Stemmelia-Klokkarlia er spennende og utilgjengelig. Store trær og steiner, kombinert med et bratt og sleipt underlag, gjør sitt til at få gjennomfører søndagsutflukter her. Her slår du deg ned hvis du vil bo uten forstyrrelser.

Rever er lure dyr. På 90-tallet ble det oppdaget et revehi i dette området. Reveungene ble etter hvert så pass nærgående at Viltnemda måtte ta ut revene. Nå tyder ting på at rever på nytt har etablert seg. For 2-3 år siden våknet en Stemmeliabeboer av hundegøying. Det var grytidlig morgen. Hun kunne like etterpå betrakte to små reveunger som lekte rundt på tomten. En annen beboer har også hatt tunge anslag mot hønseflokken. Sommeren 2015 forsvant 8 høner og året etter ble 3 høner spist opp. Vi antar at reven er den skyldige.

Vi gleder oss over lure dyr med instinktene i behold. Samtidig er vi på vakt mot rever som har mistet naturlige instinkter. For noen år siden måtte kommunens folk ta ut noen rever som ble for nærgående på Bønes.

No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes